Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Παναγία Φανερωμένη για την Αποκαθήλωση του Κυρίου

22 Απρ 2022 14:20

Ανήμερα τής Μεγάλης Παρασκευής, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, τηρώντας το κατ’  έτος έθος, προέστη των Μεγάλων Ωρών και τού Εσπερινού τής Αποκαθήλωσης τού Κυρίου, στον ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στην παλαιά Λευκωσία.

Στην κατανυκτική και πένθιμη ταυτόχρονα αυτή ακολουθία, αναγινώσκονται τα Ευαγγέλια τής Σταύρωσης και Αποκαθήλωσης τού Χριστού και καθώς ψάλλονται τα απόστιχα τού Εσπερινού γίνεται η μεταφορά τού Επιταφίου από τους ιερείς, από το Ιερό Βήμα στο προευτρεπισμένο Κουβούκλιο, που βρίσκεται στον Σολέα.

Πολλοί πιστοί, ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Υπουργός Γεωργίας κ. Κώστας Καδής, παρακολούθησαν προσευχόμενοι την Ιερά αυτή Ακολουθία, αυτή την ημέρα, που αποτελεί την κατ’  εξοχήν ημέρα πένθους για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, κατά την οποία δεν τελείται η Θεία Λειτουργία. Εξάλλου, εις ανάμνηση τής Σταυρικής θυσίας τού Χριστού, όλες τις Παρασκευές τού έτους, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, τηρείται νηστεία.

Εκ του αρχιεπισκοπικού Γραφείου

A31I6320 scaled

A31I6340 scaled

A31I6406 scaled

A31I6342 scaled

A31I6411 scaled

A31I6473 scaled

A31I6510 scaled


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.