Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο πανυγηρίζον παρεκκλήσι του Λυκείου Κύκκου Α΄

22 Νοε 2021 14:56

Τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ναό του Σολωμόντος εόρτασαν οι καθηγητές και οι μαθητές του Λυκείου Κύκκου Α΄, στο πανηγυρίζον παρεκκλήσι που βρίσκεται στην αυλή του σχολείου.

Το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021, τελέστηκε αγρυπνία, στον Πανηγυρικό Εσπερινό της οποίας χοροστάτησε ο Επόσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τον Οικον. π. Νικόλαο Κούτσιο και τον Διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Προεξάρχων της πανηγύρεως ήταν ο Λυκειάρχης της σχολικής μονάδας κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής και στο ρόλο της Υπεραγίας Θεοτόκου στο σωτηριολογικό έργο του Τριαδικού Θεού. Την ονομάζουμε «καθαρώτατο ναό» στο Κοντάκιο της εορτής επειδή αξιώθηκε να δεχθεί στα σπλάχνα της τον Υιό του Θεού για τη σωτηρία όλου του κόσμου. Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι για όλους μας πρότυπο ταπείνωσης, σεμνότητας και υπακοής στο θέλημα του Θεού γι΄ αυτό και καλούμαστε όλοι οι πιστοί να την μιμηθούμε. Ο ίδιος ο Κύριος μακαρίζει τους ανθρώπους που είναι φρόνιμοι υπακούοντας και τηρώντας το λόγο του Θεού: «Mακάριοι οἱ ἀκούοντες τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ καὶ φυλάσσοντες αὐτόν» (Λκ. ια΄ 28). Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη ευθύνη που έχουν οι διδάσκαλοι στα σχολεία, οι οποίοι με σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε παιδιού, πρέπει να τους εμπνεύσουν να γίνουν τίμιοι και σωστοί πολίτες της κοινωνίας αλλά και άξια μέλη της Εκκλησίας με φόβο Θεού και σεβασμό προς όλους τους ανθρώπους. Αν και αυτή η αποστολή απαιτεί πολλές θυσίες οι καρποί που λαμβάνει ο δάσκαλος είναι ανεκτίμητοι.

Τελέστηκε Δέηση υπέρ υγείας πάντων των διδασκόντων, διδασκομένων, των Εφόρων και πάντων των καθ΄ οιονδήποτε τρόπο εργαζομένων και διακονούντων στο Λύκειο Κύκκου Α΄. Επίσης, τελέστηκε Αρτοκλασία και λιτανεία της εικόνας των Εισοδίων πέριξ του Ναού και κατόπιν οι πιστοί πέρασαν κάτω από την εικόνα, επικαλούμενοι τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

12 1

IMG 3138f179ca5694de0201579e9e5e94e1 V

IMG d03cd8d40ee04be5e29abb4e6938cc72 V

 


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.