Ο εορτασμός του Προστάτη της Ιεράς Συνόδου Αγίου Φωτίου (Ανακοίνωση)

03 Φεβ 2023 16:29

Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, θα τιμηθεί, όπως κάθε χρόνο, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι και ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά την Θεία Λειτουργία, στην οποία θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και θα συλλειτουργήσουν οι ορισθέντες υπό της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μάνης κ. Χρυσόστομος και Φθιώτιδος κ. Συμεών, θα ακολουθήσει στην αίθουσα του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο στεγάζεται σε χώρους της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, η καθιερωμένη κοινή σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου με τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Στον εφετινό εορτασμό ομιλητής θα είναι ο Ελλογιμώτατος κ. Συμεών Πασχαλίδης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Πτυχές της Εκκλησιολογίας και Πολιτικής του Μεγάλου Φωτίου σε συνάρτιση με τα σύγχρονα εκκλησιαστικά ζητήματα».

Στη συνέχεια θα διεξαχθεί συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
της Εκκλησίας της Ελλάδος


ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.