top line
logo

Η Πειραϊκή Εκκλησία 91.2fm διοργανώνει εκδρομή στην Αγία Γη

Οι Άγιοι Τόποι αποτέλεσαν μαγνήτη για τους προσκυνητές από τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού, καθιερώνοντας έτσι τα προσκυνήματα.

Τα «Αγιοταφικά προσκυνήματα», όπως λέγονται, είναι τα επίσημα αρχαία μνημεία του Χριστιανισμού με σπουδαιότερο τον Πανάγιο Τάφο αλλά και, μεταξύ άλλων, τον Γολγοθά, το Θεοδέγμον Σπήλαιο στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το Όρος των Ελαιών, τη Γεθσημανή, τη Βηθανία (τάφος του Λαζάρου), τη Ναζαρέτ, τον Ιορδάνη ποταμό.

Η Πειραϊκή Εκκλησία 91.2fm διοργανώνει εκδρομή στην Αγία και Ευλογημένη Γη των Ιεροσολύμων σύμφωνα με το παρακάτω Πρόγραμμα:

1η ημέρα: Πέμπτη 13/06/19,

Αθήνα – Τελ Αβίβ – Λύδδα – Ιερουσαλήμ

Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος και πτήση με Aegean στις 07:30 για Τελ Αβίβ. Άφιξη στις 09:30 και άμεση αναχώρηση για τη Λύδδα, όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός και ο τάφος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ. Προσκύνημα και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως μέσα στον οποίο περιλαμβάνονται ο Γολγοθάς, η Αποκαθήλωση, ο Πανάγιος Τάφος και ο τόπος ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού. Ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου, θα φτάσουμε στο Πραιτώριο, όπου έγινε η πιο παραπλανητική δίκη στην ανθρωπότητα και φυλακίστηκε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Συνεχίζουμε για το σπίτι της Παναγίας (οικία Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης). Ακολούθως, περνώντας από την Προβατική Πύλη ή Πύλη των Λεόντων, θα φτάσουμε στον τόπο του λιθοβολισμού του πρωτομάρτυρος Στέφανου, θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων και την κλεισμένη Χρυσή Πύλη και θα προσκυνήσουμε στον Πανίερο Ναό – Μνήμα της Παναγίας στη Γεσθημανή. Μετάβαση στo ξενοδοχείο διαμονής μας & τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ δείπνο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Παρασκευή 14/06/19,

Βηθλεέμ – Γαλιλαία (Όρος Θαβώρ – Ναζαρέτ – Κανά – Καπερναούμ – Τιβεριάδα)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τη Ναζαρέτ όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού και την Κανά (όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του νερού σε κρασί). Στη συνέχεια προσκύνημα στους Ιερούς Ναούς των Αγίων Αποστόλων στα ερείπια της Καπερναούμ και στην πόλη της Τιβεριάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σάββατο 15/06/19,

Βηθανία – Βηθανία – Ιεριχώ (Σαραντάρι – Μονή Προφήτη Ελισαίου, Ιορδάνης, Μονή Αββά Γεράσιμου)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Βηθανία, όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Ακολούθως θα αναχωρήσουμε για τον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα τελεστεί αγιασμός στον αυθεντικό τόπο της Βάπτισης του Κυρίου (Κασέρ ελ Γιαχούντ). Συνεχίζουμε για την Ιεριχώ, την αρχαιότερη πόλη της Γης. Ανάβαση στο Σαραντάριο, το όρος όπου νήστεψε ο Ιησούς και κατανίκησε τον διάβολο (ανάβαση προαιρετικά με τελεφερίκ 16€ κατ’ άτομο) και προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η συκομορέα στην οποία ανέβηκε ο τελώνης Ζακχαίος), και τέλος προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αββά Γερασίμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κυριακή 16/06/19

Ιερουσαλήμ – Βηθλεέμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε στον Πανίερο Ναό της Ανάστασης τη Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και μετά το πέρας της (κατά το τυπικό της Σιωνίτιδας Εκκλησίας) τον εσπερινό του Αγίου Πνεύματος. Ακολούθως θα μεταβούμε στην Αγία Σιών, όπου θα επισκεφθούμε τον χώρο που βρισκόταν το Υπερώο του Μυστικού Δείπνου και έγινε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος την ημέρα της Πεντηκοστής. Συνεχίζουμε για τη Βηθλεέμ. Προσκύνηση και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Γέννησης, στο Θεοδέγμον Σπήλαιο, όπου γεννήθηκε ο Χριστός, και στο Σπήλαιο των Νηπίων, όπου βρίσκονται τα οστά των 14.000 νηπίων που έσφαξε ο Ηρώδης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Δευτέρα 17/06/19

Ι. Μ. Αγίου Σάββα & Αββά Θεοδοσίου – Μπετσαχούρ – Ιερουσαλήμ – Αεροδρόμιο – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με τις αποσκευές μας νωρίς το πρωί για την Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για γυναίκες), «ακρόπολη του μοναχισμού», πνευματική όαση στην έρημο της Ιουδαίας και προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, μεγάλης ασκητικής μορφής της Παλαιστίνης. Ακολούθως θα μεταβούμε στο Μπετσαχούρ, το Χωριό των Ποιμένων, όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο των Ποιμένων και τον Ιερό Ναό Δόξα εν Υψίστοις. Αναχώρηση για την Ιερουσαλήμ. Ελεύθερος χρόνος στην Παλιά Πόλη και αναχώρηση για το αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ. Πτήση στις 19:20 για την Αθήνα με άφιξη στις 21:30.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 210 41 18 602 – 210 41 18 640

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια με πτήση της εταιρείας Aegean σε οικονομική θέση & Φόροι αεροδρομίων
Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο National Hotel 4* στην Ιερουσαλήμ (400 μέτρα από την βόρεια πύλη της παλιάς πόλης) με ημιδιατροφή καθημερινά
Μεταφορά με πούλμαν προς και από το Ελ. Βενιζέλος
Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
Ελληνίδα αρχηγός – ξεναγός του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
Παρκινγκ πόλεων, Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά ατόμων που θα μας εξυπηρετήσουν
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής
Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και σπήλαια που δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα
Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
Πτήσεις με την Aegean: (Οι ώρες αναχώρησης και άφιξης είναι τοπικές ώρες χωρών)

13/06/19, Αθήνα – Τελ Αβίβ A3 926 07:30 – 09:30
17/06/19, Τελ Αβίβ – Αθήνα A3 925 19:20 – 21:30

Σημειώσεις:

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι, αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.
Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά από την ημερομηνία του ταξιδιού
Οι βαλίτσες όσων θα ταξιδέψουν από και προς το Ισραήλ θα πρέπει να είναι ξεκλείδωτες
Η ώρα στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη είναι ίδια με της Ελλάδας
Το νόμισμα στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη είναι το NIS και ισούται (1 ευρώ = 4 nis) αλλά στις περισσότερες συναλλαγές σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ευρώ
Το κλίμα στο Ισραήλ είναι σχεδόν ίδιο με της Ελλάδας αλλά και σε κάποιες πόλεις που θα ταξιδέψουμε ίσως είναι αρκετά πιο ζεστό οπότε θα πρέπει να έχετε ανάλογα ρούχα.| |

Ακολουθήστε μας στα social media