Skip to main content

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στον Έβρο

04 Μαρ 2020 21:00

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Τον Έβρο επισκέπτεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενους από τους Μητροπολίτες της Θράκης.
Ο Αρχιεπίσκοπος έγινε δεκτός από τους Μητροπολίτες Διδυμότειχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, Ξάνθης & Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, καθώς επίσης και από τις τοπικές αρχές και τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και επισκέφθηκαν την ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου Καστανεών, όπου σε δηλώσεις του εξέφρασε την συγκίνηση και την υπερηφάνειά του τονίζοντας πως «πρόκειται για μία δύσκολη ώρα σε αυτήν την περιοχή και νομίζω πως οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούν για αυτόν τον τόπο».
Σημείωσε, πως οι Αρχιερείς της περιοχής ποιμαίνουν με τον καλύτερο τρόπο και επεσήμανε πως «παίρνουμε δύναμη και κουράγιο από εσάς».
Μιλώντας για τους πρόσφυγες-μετανάστες υπογράμμισε πως «όταν βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι διωγμένοι, να προσπαθούν κάπου να καταλήξουν, η ψυχή μας πονάει. Εκείνο, όμως, που είναι απαράδεκτο για την εποχή μας, που θέλουμε να την λέμε "εποχή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" είναι ότι δε μπορεί κανείς, όποια θέση κι αν έχει, να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους σαν εργαλείο. Αυτό είναι το επονείδιστο».
Ευχαρίστησε, ακόμη, και ευχήθηκε στα σώματα ασφαλείας που επιχειρούν στη φύλαξη της μεθοριογραμμής, τονίζοντας πως «εδώ είναι τα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης και αυτή τη στιγμή θα έπρεπε σε αυτά τα σύνορα, όχι μόνο να είστε εσείς, για τους οποίους αισθανόμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα σας, όχι μόνο να είναι ο στρατός μας […] θα πρεπε να είναι οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, οι εταίροι μας αλλά και οι σύμμαχοί μας, διότι μαζί έπρεπε να στηρίζουμε αυτά εδώ τα σύνορα. Είναι ιερά, έχουν ποτιστεί με αίμα, γι' αυτό πρέπει να οπλιστούμε γι' αυτά».
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε, άλλωστε, στην ανάγκη να υπάρχει ενότητα τονίζοντας πως καλούμαστε να είμαστε όλοι ενωμένοι, ενώ έκανε λόγο και για την ευθύνη που φέρει η Ευρώπη.

 


Διαβάστε επίσης