15ετές Μνημόσυνο του Αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου

28 Ιαν 2023 13:32

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων,του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών, τελέσθηκε σήμερα, με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β' τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και τo δεκαπενταετές Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ καί Κερκύρας κ. Νεκταρίου, και συνευχομένου εντός του ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, και με την παρουσία πολλών Κληρικών, Πρεσβυτέρων και Διακόνων και συνεργατών του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου, εν οις και ο Πρωτοπρ. Θωμάς Συνοδινός.

Λόγο εγκωμιαστικό για την προσωπικότητα και το φιλανθρωπικό έργο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου κατέθεσε, κατά προτροπή του προεξάρχοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β'.
Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος ανεφέρθη στην τελευταία παρακαταθήκη του αείμνηστου Ιεράρχου, η οποία συνοψίζεται και συμπυκνώνεται στις λέξεις «αφύπνιση», από τον πνευματικό λήθαργο και «αντίσταση» σε κάθε τι που αντιστρατεύεται την Εκκλησία και την Πατρίδα μας!
Ακολούθως, τελέσθηκε τρισάγιο επί του τάφου του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο.

IMG 4041

IMG 4056

IMG 4058

IMG 4061

IMG 4069

IMG 4049

IMG 4075

IMG 4097

IMG 4116

IMG 4120

IMG 4151

IMG 4189

IMG 4208

IMG 4254

IMG 4257


ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.