top line
logo

"Γεφύρι εθεμέλιωναν" : Mε μεγάλη επιτυχία η Μουσική Σκηνή στο Θρυλικό Γεφύρι της Άρτας

Φωτογραφίες: 

   Kolioulis Photography Studio

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράσταση «Γεφύρι εθεμέλειωναν» από το Μ/Φ Σκουφάς την Δευτέρα (24/6) το βράδυ στο ιστορικό γεφύρι της πόλης της Άρτας.

…..λίγα χρόνια πίσω, ο ποταμός Άραχθος ήταν αποφασισμένος να σαρώσει στο διάβα του το ιστορικό γεφύρι της Άρτας.

Η εικόνα ήταν τρομακτική, γιατί η μάχη φαινόταν άνιση.

Όμως το γεφύρι άντεξε, η πρωτομαστόρισσα ήταν εκεί, άγρυπνος φρουρός και φύλακας της μεγάλης κληρονομιάς.

IMG 1054

IMG 1055

IMG 1058

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του ιστορικού Μ/Φ Συλλόγου Άρτας «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ», έδωσαν την δυνατότητα στον κ. Νικόλαο Λιόντο,  π. Κωνσταντίνο Πλακιά και τους συνεργάτες του, να οργανώσουν και να παρουσιάσουν την μουσική σκηνή «Γεφύρι εθεμέλιωναν», με πολύ αγάπη, σεβασμό και υπερηφάνεια για την Άρτα και την Παράδοσή της.

Η μουσική σκηνή είναι εμπνευσμένη από τον πασίγνωστο Ελληνικό Θρύλο, που τον δόξασε η δημοτική ποίηση και τον ανέβασαν επί σκηνής πολλοί Έλληνες δραματουργοί, ο καθένας με τον τρόπο του.

Επιλέχθηκε απόσπασμα από το έργο «Το γεφύρι της Άρτας» του Γεωργίου Θεοτοκά, το οποίο είχε ανεβάσει αυτούσιο το θεατρικό τμήμα του Συλλόγου το έτος 1995 σε σκηνοθεσία του αείμνηστου Βαγγέλη Τραϊφόρου.

Τη μουσική παράσταση η οποία περιλάμβανε δραματοποίηση από το θεατρικό έργο «Της Άρτας το Γεφύρι» του Γ. Θεοτοκά, πλαισίωσαν η χορωδία παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.

IMG 1063

Οι ερμηνείες των ρόλων από ερασιτέχνες ηθοποιούς (μέλη των χορευτικών τμημάτων) ήταν συγκλονιστικές, η απόδοση των τραγουδιών και των χορών άψογη, υπό τους ήχους 12μελούς παραδοσιακής ορχήστρας, καθήλωσαν επί δίωρο το πολυπληθές κοινό,το οποίο τόσο κατά τη διάρκεια όσο και στο τέλος της παράστασης χειροκρότησαν τους συντελεστές της.

IMG 1064

IMG 1086

IMG 1094

IMG 1101

IMG 1117

IMG 1126

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράστασης είχε ο π. Κωνσταντίνος Πλακιάς, ενώ την επιμέλεια των χορογραφιών ο Νίκος Λιόντος.

IMG 1091

Η παράσταση ήταν ενταγμένη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αρταίων για την απελευθέρωση της πόλης.

IMG 1182

IMG 1188

IMG 1224

IMG 1248

IMG 1254

IMG 1259

IMG 1263

IMG 1292

IMG 1309

IMG 1339

IMG 1365

IMG 1374

IMG 1375

IMG 1396

DSC 0144 copy

DSC 0145 copy

DSC 0146

IMG 1461

IMG 1469

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ.Άρτης κ. Ιγνατίου ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές απευθύνοντας στο τέλος συγκινητικό χαιρετισμό.

DSC 0149

DSC 0150

IMG 1534

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στην δραματοποίηση: Πολυξένη Κύρου (Γυναίκα), Λάμπρος Κώστας (Πρωτομάστορας), Σπύρος Καμπέρης και Πέτρος Γεωργάρας ( Φύλακες), Κώστας Μανιφάβας (Βοηθός), Μαρία Κολιού (Σκιά), Ευτυχία Βάσου (Άγγελος), Βασιλική Μπιζάνη (Γριά)

Ομάδα μικρών παιδιών: Βασιλική Πλακιά, Χρύσα Χασκή, Δημήτρης Τράμπας και Λευτέρης Ρίζος

Στα τραγούδια: Η Χορωδία Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού, ο Αργύρης Κόκορης με τη Στέλλα Βαλάση.

Στις Χορογραφίες: Οι νέοι των χορευτικών τμημάτων υπο την καθοδήγηση και επιμέλεια του χοροδιαδασκάλου Νίκου Λιόντου.

Οι μελωδίες υπο τους οργανικούς ήχους των: Κωνσταντινου Λιόντου (Κλαρίνο), Κώστα Καραπάνου ( Βιολί), Βασίλη Τριάντη (Λαούτο), Αργύρη Κόκορη (Ούτι), Στέλλα Βαλάση (Σαντούρι), Τάσου Ντάφλου (Κρουστά),Πέτρου Μήτσιου (Μαντολίνο – Ασκουμαντούρα), Δημήτρη Μεντεσίδη (Τρομπέτα), Σταύρου Μιχαηλίδη ( Ποντιακή Λύρα), Μάνου Κορναράκη (Κρητική Λύρα) και Βαγγέλη Αγγελιδάκη (Λαούτο).

Μακιγιάζ: Λένα Βάσιου

Βεστιάριο: Βαγγελιώ Γεωργακογιάννη

Τεχνική Επίβλεψη: Γαβριήλ Λεπενιώτης

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: π. Κωνσταντίνος Πλακιάς

 

 | |

Ακολουθήστε μας στα social media