Skip to main content

Λίγα λόγια από καρδιάς

05 Νοε 2018 09:47

Όμορφες και ανεπανάληπτες στιγμές. Μια απόφαση ζωής παίρνει σάρκα και οστά όταν το πλήρωμα του χρόνου φτάνει, ο πνευματικός πατέρας οδηγεί το παιδί του στα Άγια των Αγίων!

Τι να περιγράψεις και τι να πρωτοπείς όταν απέναντί σου στέκει ο αγέρωχος ποιμενάρχης, ο Δεσπότης της αγάπης και της πραότητας. Ο Επίσκοπος της υπομονής και ανοχής. Ο Ιεράρχης με την παιδική ψυχή. Ο Άνθρωπος με το πηγαίο χαμόγελο, την ανυπόκριτη και ντόμπρα συμπεριφορά! Όσοι αξιωθήκαμε της ιερωσύνης από τον Πανάγαθο Θεό και τη λάβαμε από τα σεπτά χέρια του Πατέρα μας Ιγνατίου δεν ξεχνάμε ποτέ τα σοφά λόγια του:

«Παιδί μου ο Θεός σε καλεί και σε αξιώνει σήμερα της μεγάλης διακονίας της Ιερωσύνης, την οποία λαμβάνεις από μένα τον ταπεινό. Ζήσε και απόλαυσε την ανεπανάληπτη δωρεά του Θεού, με πνεύμα θυσίας, αγάπης και προσφοράς στο συνάνθρωπο, έτοιμος να δεχθείς επιθέσεις, συκοφαντίες, διωγμούς και στερήσεις για το ευλογημένο όνομα του Θεού και της Εκκλησίας Του…. Μάθε να ανέχεσαι, να συγχωρείς, να υπομένεις, να προσφέρεις αγάπη ακόμη και σε όσους δεν θέλουν να τη δεχθούν, πιστός στο Ευαγγέλιο και το θέλημα του Θεού».

Τι μεγάλη ευλογία και παρακαταθήκη για μια όμορφη, αγωνιστική, πνευματική διακονία!

Ο π. Ιγνάτιος (κατά κόσμον Αθανάσιος Ζήσης) φέροντας το μοναχικό όνομα του γέροντά του, είναι πλέον ένας κρίκος της αλυσίδας της Αποστολική διαδοχής της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Είναι γεγονός ότι τον θέλαμε κοντά μας, στον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε μοναδικές πνευματικές εμπειρίες κοντά σε καλούς και αυθεντικούς ανθρώπους.

Το θέλημα του Θεού τον οδήγησε στην πολύπαθη και ιστορική Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και υπό την καθοδήγηση πλέον ενός πανάξιου νέου και ευγενούς Ιεράρχου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, είμαι σίγουρος πως θα προσφέρει το υπόλοιπο μέρος της καρδιάς του, γιατί – όπως είπε και ο ίδιος- ένα μεγάλο κομμάτι αυτής, θα βρίσκεται πάντα στην αγαπημένη του Άρτα και τη γενέτειρά του το Κομπότι.

Σεβαστέ και αγαπητέ π.Ιγνάτιε, ζήσε και απόλαυσε το όνειρο μιας ζωής,  και μη μας ξεχνάς στις προσευχές και το κομποσκοίνι σου, ακόμη και όσους δυσκολεύτηκαν να καταλάβουν την απόφαση και επιλογή σου. Ξέρεις να συν-χωρείς και να αγαπάς γιατί έζησες και μαθήτευσες δίπλα στον Επίσκοπο της αγάπης και της υπομονής και σε αξίωσε ο Θεός να λάβεις απο τα χέρια του την ιερωσύνη, όπως επιθυμούσες.

π. Κωνσταντίνος Πλακιάς


Διαβάστε επίσης