Skip to main content

Υποτιμάνε τη νοημοσύνη τους!!!

17 Οκτ 2019 13:26

Κάνουν όλοι μαζί την προσευχή

ΣΤΟ 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

«Εκείνα τα …σούπερ προοδευτικά ρητά (Σιγή τοις γυναιξί κόσμον φέρει) που και παλιότερα μας απασχόλησαν, χάσκουν ακόμα στους τοίχους του 3ου Γυμνασίου και μάλιστα σε εμφανέστατα σημεία σε πείσμα τόσων και τόσων νομοθετημάτων που φτιάχτηκαν για την παιδεία, το οικογενειακό δίκαιο, την εξίσωση των φύλλων. Αλλά αυτά τόσο και τόσο. Η χειρότερη πληροφορία, είναι το γεγονός ότι την σύνταξη, των μαθητών, οι θρησκευόμενοι καθηγητές την έχουν μεταβάλλει σε πρωινή προσευχή μοναστηριού. Πραγματικά τέτοιο τελετουργικό χαρακτήρα δεν έχει η προσευχή που κάνουν οι καλόγριες στο μοναστήρι της Κάτω Παναγιάς.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την καταγγελία που είχαμε στο «Τ», ο υπογραφόμενος άκουσε πεντακόσια παιδιά να ΦΩΝΑΖΟΥΝ κυριολεκτικά το «Άγιος ο Θεός…» το «Πάτερ ημών…», το «Αινείτε τον Κύριον εν τω ουρανώ…» το «Δι ευχών…» Βέβαια σε υπερβάλλοντα ζήλο κάποιον καθηγητάδων μπορεί ν΄αποδοθεί αυτό το κακό. Αλλά οι αρμόδιοι της Πολιτείας πρέπει να πάρουν στα σοβαρά το θέμα αφού λάβουν υπόψη τους, ότι αυτόν τον καιρό αμφισβητείται από τους μαθητές και τους φορείς τους, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός, θεωρείται ψυχολογική καταπίεση η παρουσία θεολόγων ιερέων, όπως και η πληθώρα εικόνων στις αίθουσες διδασκαλίας. Και έχουν πάρα πολύ δίκαιο.

Ακόμα για να καταλάβουν οι αρμόδιοι απ΄τους οποίους ο «Τ» ΑΞΙΩΝΕΙ την λύση του προβλήματος, χρειάζεται να σημειωθεί ότι όλα αυτά, που ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν γίνονται μόνο στο 3ο Γυμνάσιο, δεν αφήνουν τα παιδιά να διαμορφώσουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα την συνείδησή τους.

Όλα αυτά να εξηγούμαστε, θέλουμε ν΄ απαντηθούν το συντομώτερο, από την διεύθυνση του εν λόγω σχολείου, από τον Σύλλογο καθηγητών, την επιθεώρηση μέσης εκπαίδευσης και την ΕΛΜΕ. Αν δεν απαντηθεί το καυτό αυτό θέμα, σημαίνει ότι οι παραπάνω φορείς νομιμοποιούν κάποιες παρανομίες.»

Αυτά τα ωραία γράφτηκαν πριν από αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα στις 16/11/1983 σε τοπική Εφημερίδα της Άρτας. Εκείνα τα χρόνια που ούτε προσφυγόπουλα υπήρχαν στην πόλη μας ούτε μαθητές άλλων δογμάτων για να σκανδαλίζονται και να προκαλείται η συνείδησή τους επειδή έκαναν το λάθος οι γονείς τους να εγκατασταθούν σε μια Ορθόδοξη χώρα. Βλέπουμε δηλαδή η ιστορία να επαναλαμβάνεται. Πάντοτε θα υπάρχουν οι «ενοχλημένοι» από τον ήχο της καμπάνας και το «Πάτερ ημών…» των πιστών και την παρουσία των κληρικών στα σχολεία,  βρίσκοντας ανούσιες και φτηνές δικαιολογίες (ανεξιθρησκεία, ελεύθερη συνείδηση, ώρες κοινής ησυχίας κ.ά.) για να προσβάλουν και να πολεμούν το έργο του Θεού.

Όσο για το συντάκτη του άρθρου, αυτό κι αν έχει πολύ ενδιαφέρον! Δεν τον ανακοινώνουμε γιατί απ΄ότι φαίνεται ο άνθρωπος έχει κάνει μεγάλη στροφή στις θέσεις του, καταθέτοντας κατά καιρούς ανησυχίες  και  προτάσεις για τα εκκλησιαστικά δρώμενα της τοπικής εκκλησίας.

Άλλοι να προσέχουν μην εκτεθούν!!!


Διαβάστε επίσης